Zoneterapi 

Jeg forsøger i min behandling at få så mange alternative metoder som muligt i spil, ved at bruge elementer fra massage og wellness i  zoneterapien.

Det er min erfaring,  at den største effekt opnås i et samspil af forskellige metoder – med zoneterapien som naturligt udgangspunkt.

Behandlingen

Jeg behandler primært på – og under fødderne på tilhørende zoner og punkter, hvor hele kroppen med dens organer og muskler er afspejlet. Her påvirker jeg områderne med tryg og massage efter forskellige systemer.

Hvor mange behandlinger, der skal til, er meget forskelligt, og afhængigt af, hvad du kommer med, og hvor længe du har haft symptomer. Regn med 4-5 behandlinger, før du mærker en bedring.

Jeg behandler også forebyggende. Har du ikke haft gener/symptomer, kan du derfor sagtens få behandling, der balancerer systemet i kroppen.

 

 

 

 

 

Zoneterapi og statistik.

Statistikken siger, at mere end hver 5. dansker på et eller andet tidspunkt i deres liv har brugt zoneterapi. Enten i form af en alternativ opfølgning på almindelig lægebehandling, eller som en forebyggende/afhjælpende indsats med et længere perspektiv.

Zoneterapi virker specielt godt ved
 • Muskel- og ledsmerter.
 • Rygproblemer.
 • Stress.
 • Allergi og hudproblemer.
 • luftvejslidelser.
 • Tilbagevendende infektioner.
 • Fordøjelsesproblemer.
 • Problemer i urinveje.
 • Kredsløbsproblemer.
 • Væskeophobning.
 • Øreproblemer
 • Idrætsskader.

Det er påvist, at kroppen under zoneterapi-behandling udskiller et naturligt morfinlignende stof(endorfiner), der har en afslappende effekt.

Hver fjerde dansker bruger alternativ behandling.

 

Massage, akupunktur og zoneterapi. Brugen af alternativ behandling er fortsat meget udbredt i Danmark. I alt har 24 procent af den voksne befolkning brugt én eller flere former for alternativ behandling inden for det seneste år – og det svarer til cirka 1,2 millioner danskere.

Slet ikke

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Massage og kropsterapi hitter

Det er især massage, kropsterapi og andre manipulative terapier, som danskerne benytter sig af.

Omkring 18 procent svarende til næsten 890.000 danskere har inden for det seneste år været hos en massør, kropsterapeut eller lignende.

Efterfulgt af massage, kropsterapi og andre manipulative terapier kommer akupunktur og zoneterapi. Her har henholdsvis 5,2 og 3,2 procent fået én eller flere behandlinger inden for det seneste år. Det er især kvinder, der lægger krop til alternativ behandling.

Omkring 30 procent af alle kvinder har været til én eller flere behandlere indenfor det seneste år, mens det gælder omkring 18 procent af mænd.

Det er især de 35-54-årige, der lægger sig på briksen hos en alternativ behandler. Det gælder både mænd og kvinder.

Fald i udviklingen

Statens Institut for Folkesundhed har siden 1987 undersøgt danskernes brug af alternativ behandling.

Udviklingen viser, at der mellem 1987 og 2010 er sket en støt stigning i andelen fra 10 til omkring 26 procent, der har brugt alternativ behandling inden for det seneste år.

Herefter er stigningen stagneret frem mod 2017, hvor den var cirka 28 procent. Siden er der for første gang sket et fald i udviklingen, idet andelen i 2021 er faldet til 24 procent.

Corona har påvirket

Faldet skal  ses i lyset af, at der i forbindelse med håndteringen af COVID-19-pandemien var indført en række midlertidige tiltag og restriktioner i Danmark, som med al sandsynlighed har påvirket danskernes brug af alternativ behandling.

Figuren viser hvilke alternative behandlingsformer, som danskerne har benyttet inden for det seneste år.

Kilde: Statens Institut for Folkesundhed  2021.

Behandlingsform,  der balancerer systemet i kroppen.